Места като Гьореме, Тбилиси и Бержерак са сред най-популярните нововъзникващи дестинации на 2018 г., показва нов доклад.

Данните от уебсайта за резервацията Rome2rio разкриват, че докато популярни дестинации като Париж, Ню Йорк и Рим остават най-търсените места през 2018 г., но по-малко известни дестинации в цяла Европа също бележат ръст на търсения и резервации от туристите.

Списъкът с алтернативни дестинации включва места, които са получили по-малко от 40 000 търсения в сайта на Rome2rio, но с растеж на трафика от поне 25% за година.

Някои от участниците в Топ 10 са били домакини на големи спортни и културни събития през 2018 г. и затова има бум в търсенията за тях.

Обаче някои от другите алтернативни дестинации се оказват голяма изненада.

Вижте Топ 10 на алтернативните дестинации в Европа (за пет от тях британският „Телеграф” разказва малко по-подробно.

10. Сен-Жан-Пие-де Пор, Франция

9. Сейнт Сампсън, Гърнзи

8. Малграт де Мар, Испания

7. Месария, Гърция

6. Бержерак, Франция

Районът на Бержерак е един от най-добрите за любителите на френските вина. Те не отстъпват на тези от региона на Бордо, но печелят с по-ниска цена.

5. Анталия, Турция

Въпреки неотдавнашния спад на посетителите заради страховете от терор и нестабилността в Турция, туристическите курорти около южния и западния бряг, като Бодрум и Анталия, остават до голяма степен незасегнати.

4. Тбилиси, Грузия

Тбилиси винаги е бил магнит за художници и писатели, а душата му е видима не в блясъка на новите квартали, а в куполните църкви, скритите дворове, космополитните книжарници и най-вече в мрачните улиците из лабиринта на Стария град.

3. Гьореме, Турция

Гьореме е вход към Кападокия, може би най-известна като най-живописната дестинация за балони с горещ въздух на планетата Земя. Ако сте повече фен на подземните атракции, в региона има повече от хиляда скални църкви и около 30 "подземни градове".

2. Уиндзор, Великобритания

1. Киев, Украйна

Причина за ръста на туристическия интерес несъмнено е отминалото през лятото Световно първенство по футбол.