размер на шрифта:

631 безработни започнаха работа през октомври с помощта на мобилни екипи

През месеца бяха обявени 2 142 свободни работни места

10.11.2017| Коментари Новини4| видяна 4472
Новини

631 безработни започнаха работа през октомври с помощта на мобилните екипи на Агенцията по заетостта. В резултат от изнесените срещи с работодателите през месеца бяха обявени 2 142 свободни работни места.

Експертите, включени в мобилните екипи, организираха 344 срещи с 276 ключови работодатели от различните региони. С 68 работодатели от регионите София, Бургас, Варна, Монтана, Пловдив и Хасково се проведе повече от една среща.

През ноември се предвижда провеждането на 196 срещи на мобилните екипи в страната.

Агенцията по заетостта припомня, че проектът за създаване на мобилни екипи за работа с представителите на бизнеса започна своята реализация преди повече от година, като в началото бе изпълняван пилотно на територията на Регионалната служба по заетостта в София и Регионалната служба по заетостта в Пловдив.

Постигнатите добри резултати станаха основание за създаването на мобилни екипи във всички регионални служби по заетостта. От септември 2017 г. мобилни екипи вече работят в цялата страна.

Чрез мобилните екипи Агенцията по заетостта изнесе услугите си извън сградата на бюрото по труда. Във всеки мобилен екип се включват различни експерти – това са трудови посредници, кариерни консултанти, професионални трудови консултанти и трудови медиатори, включително и представител от бюрото по труда в региона.

Основната задача на екипите е да посетят на място работодателите и да осъществят връзката между тях и търсещите работа лица, познавайки добре спецификата на местния трудов пазар, конкретните потребности на бизнеса и образователно-квалификационните характеристики на безработните лица. 

Източник: Снимки:

Коментари

За да коментираш трябва да си регистриран потребител

Водещи новини

Новини

Коледа на кредит крие много рискове

За това предупредиха вчера от Инициативния комитет за защита на потребителите

Новини

Гарантираният минимален доход става 75 лв.

Увеличението с 10 лв. ще влезе в сила от началото на следващата година

Банкови продукти

Със съдействието на