Гърция се справя успешно с безработицата, която драстично намалява. Поскъпването във всички сектори, включително строителството, води до блокиране изграждането на много обекти.

Гърция достигна най-ниското ниво на безработица за последните 12 години, съобщи министърът на труда Христос Хадзидакис.300 хиляди безработни са започнали работа, като правителството планира откриване на нови работни места, информира министърът.

В туристическия и аграрния сектор не достигат работници, като са се наемат и много чужденци, за да функционират двата сектора, съобщават хотелиери и фермери.

Гърция с призив към гражданите си да пестят ток

В същото време гръцката статистическа агенция Елстат констатира непрекъснато покачване на цените на всички стоки, дори и на тези от първа необходимост, което се отразява катастрофално на семейния бюджет на много домакинства.

istock
istock

Появи се голям проблем в строителния сектор, като цените на материалите са увеличени почти двойно. Строителни фирми замразяват обекти до регулиране на цените.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg