Банка ДСК спечели най-много отличия в традиционната класация на вестник Пари "Банка на годината". Финансовата институция спечели и най-голямата награда - Банка на 2009 година, предаде БНТ.

След една кризисна година раздаването на фаталните 13-ти годишни банкови награди започнаха с добра новина. Бъдещето изглежда оптимистично.

Флориан Фихтъл - представител на Световната банка за България: "Глобалната икономика се възстановява. През 2010 и 2011 година по оценки на Световната банка брутният вътрешен продукт на световната икономика ще нарасне между 2,9 и 3,3%, което ще компенсира намалението от 2,1% през 2009 година. Очакваме икономиките да се справят добре, ако се фокусират върху стратегиите на растежа."

След това добро начало започна и раздаването на отличията. Банка ДСК беше определена като най-ефективната банка през миналата година.

Оценката на журито е, че Пощенска банка се е развивала най-динамично през 2009-а. След социологическо проучване е установено, че Първа инвестиционна банка е любима на клиентите.

И най-голямата награда - Банка на годината - отиде отново в Банка ДСК. Служителите на банката ще се радват на специално изваяната за конкурса скулптура на Валентин Господинов.