Нова възможност за плащане на ток и парно с кредит се появи на родния пазар. Тя е активна в някои от точките за плащане на битови сметки "EasyPay".

Благодарение на партньорство между "EasyPay" и "Тексимбанк" отскоро можете както да платите сметката за ток, така и да изтеглите кредит овърдрафт до 2000 лв. със срок за погасяване 1 година. Кандидатстването става само с лична карта, като трябва да работите на трудов договор и да сте на възраст 21-67 години.

Важно условие е да сте бил редовен платец, в случай че имате задължения към други финансови институции. Искането за кредит струва 7 лева, а одобрението става до 1 час, обяснява Тони Стойчев, директор "Банкиране на дребно" в "Тексимбанк".

Интересното в този кредит е, че от одобрената сума на кредита можете да теглите само толкова, от колкото се нуждаете. С други думи, ако изтеглите заем от 1000 лева и усвоите от някоя от точките за плащане на битови сметки 500 лева например, то във вашата сметка ще останат на разположение 500 лева. Това, което дължите, ще бъде съставено от 1% месечна лихва върху изтеглените 500 лв. плюс 1% комисиона върху цeлия заем. Така реално през следващия месец ще платите 15 лв., като не е необходимо да погасявате главницата, а само лихвата плюс комисионата, посочва Стойчев.

Другата опция, предлагана чрез "EasyPay", е целеви заем само за покриване на битови сметки. Тук принципът е същият, но лихвата пада до 0,8% на месец.

И двата кредита са със срок от 1 година, като при редовно обслужване се подновяват автоматично.