Българката Кристалина Георгиева е на 15-то място в класацията на Форбс за стоте най-влиятелни жени през 2019 г., съобщава БГНЕС

Начело на класацията за 9-та поредна година е канцлерът на Германия Ангела Меркел, следвана от председателя на Европейската централна банка Кристин Лагард, говорителя на Камарата на представителите в САЩ Нанси Пелоси и новия председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Повече харчове, инвестиции в пенсии и подобряване на доходите

Меркел е отличена заради борбата ѝ срещу антиимигрантските настроения в Европа, а Пелоси е възприемана като основен вдъхновител на процедурата по импийчмънт срещу американския президент Доналд Тръмп.

На 20-то място в класацията е американската телевизионна водеща Опра Уинфри, а на 40-то британската кралица Елизабет II.

Шефът на МВФ очаква по-бавен растеж в почти 90% от света

Министър-председателят на Сърбия Ана Бърнабич е поставена на 88-мо място в списъка и е обявена като „първия явен гей министър-председател в традиционно консервативна Сърбия”.

МВФ
МВФ

Последно място заема младата екоактивистка Грета Тунберг.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg