За първи път Сингапур стана най-скъпият град за луксозни стоки и услуги, изпреварвайки Хонконг, Лондон и Ню Йорк. Това показват заключенията от най-новия доклад на швейцарската банкова група "Юлиус Бер" (Julius Baer), относно богатството и начина на живот на хората, съобщи Ройтерс.

Автомобилите и основните здравни застраховки в Сингапур са съответно със 133 на сто и 109 на сто по-скъпи от средното за света. Това е показало изследването, обхващащо 12 потребителски стоки и 8 услуги, които отразяват моделите на харчене на хората с високо нетно благосъстояние.

Кой е най-скъпият град за чужденци в света

Политически стабилен и с примамливи данъчни условия, градът държава бе един от първите в Азия, които значително облекчиха пандемичните ограничения и започна да отчита приток на средства.

Търсенето на имоти е високо, учебните заведения са първокласни, а общите разходи за живот на жителите на Сингапур са големи, пише още в доклада.

Миналогодишният първенец в класацията – Шанхай, сега заема второ място като най-скъп град за луксозни стоки и услуги. Като фактори за падането му надолу в класацията изследователите посочват по-дългите пандемични ограничения.

Челната тройка се допълва от Хонконг, а на края на класацията, обхваща 25 града по света, се нарежда Йоханесбург.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg