Състоянието на десетте най-крупни милиардери в света намаля с 37.7 млрд. долара на 9 март заради срива на цените на петрола, изчисли списания "Форбс".

По негови данни най-големи загуби в "черния понеделник" е претърпял най-богатият европеец – собственикът на модните марки "Луи Вюитон" (Louis Vuitton) и "Диор" (Dior) Бернар Арно, чието състояние за ден се е свило с 6 млрд. долара до 92.6 млрд. долара.

Парите на най-богатият човек в света – основателят и шеф на "Амазон" (Amazon) Джеф Безос, са намалели за ден с 5.6 млрд. долара. "Акциите на компанията му поевтинява с 5 процента, достигайки нов двумесечен минимум, а предишната седмица състоянието на Безос олекна с други 14.1 млрд. долара.

БГНЕС
БГНЕС

Уорън Бъфет загуби 5.4 млрд. долара след спада на неговата "Бъркшир Хатауей" (Berkshire Hathaway) до най-ниското им равнище от началото на годината.

Мексиканският телемагнат Карлос Слим се раздели с 5 млрд. долара или 8% от неговото състояние. Основателят и ръководител на Фейсбук (Facebook) Марк Зукърбърг затваря топ 5 на неудачниците в "черния понеделник" със загуба на 4.2 млрд. долара..

Ще поевтинеят ли бензин и дизел до края на март

Следва испанецът Амансио Ортега, основател и собственик на холдинга "Индитекс" (Inditex), притежаващ брандове като Zara, Oysho, Massimo Dutti, Pull & Bear, от чието състояние са изтрити за ден за ден с 4 млрд. долара.

Капиталът на основателя на "Майкрософт" (Microsoft) Бил Гейт e намалял с 3.8 млрд, долара, а на съооснователя на "Гугъл" (Google) Лари Пейдж - на 3.3 млрд. долара. Състоянието на  Лари Елисън е намаляло с 1.8 млрд. долара, след като акциите на неговата "Оракъл" (Oracle) поевтиняха с 3%.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg