В навечерието на 8 декември различните курорти се подготвят да посрещнат гости за студентския празник. Наши екипи провериха в каква обстановка ще се веселят студентите.

Около 100 лв. на човек би струвала една празнична вечер в Арбанаси, заяви Александър Карачолев, собственик на атракцион в Арбанаси, който е съчетание на ресторант с нощно заведение.

„Не ограничаваме гостите си във времето, няма на кого да пречим”, заяви той пред NOVA NEWS.

По думите му, често гостите изчакват в заведението до първите влакове от Горна Оряховица, за да се приберат в своите градове. Повечето студенти идват за своя празник от Варна, София, Плевен, Стара Загора, разказа ресторантьорът.

Кои специалности докарват най-висок доход у нас

„В последните години студентите се събират на по-малки групи, по-малки кръгове и предпочитат по-уединените празненства в къщи за гости и в хижи”, каза той.

„В Банско резервациите са за 8-ми и за 9-ти декември”, разказа Димитри Стоилов, собственик на механа.

„Няма ги тези големи компании от минали години, сега са по 8-9 души. Около 50 лв. на човек излиза вечерята, в куверта е включен и диджей. Веселба е, но до полиция не се е стигало”, каза той. Според него, някои млади хора предпочитат по-леки заведения, сякаш като за бързо хранене, но има и други, които са любители на традиционната кухня и обстановка.

В менюто е включен 100 г български алкохол с две безалкохолни, миксирана салата в цветовете на националния ни флаг – бяло, зелено, червено, основното ястие е свинско печено, чаша вино, бисквитена торта. За доброто настроение на гостите ще се погрижи диджей, допълни Стоилов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg