След назначаването на Стефана Здравкова за главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп (НБГ), днес тя обяви Красимира Василева Хаджийска за новия главен оперативен директор на водещата мултиплатформена медийна и технологична компания.  

Красимира Василева Хаджийска поема функциите на главен оперативен директор на Нова Броудкастинг Груп. Тя е утвърден професионалист, който се присъединява към екипа на Нова Броудкастинг Груп преди 19 години. Красимира Василева Хаджийска е част от впечатляващия напредък на компанията, която в последните години успя да се развие и превърне в безспорен бизнес лидер. През годините тя е заемала различни позиции в НБГ.

От 2013 година поема стратегическото управление на отделите „Продажби“, „Маркетинг“ и „PR“. Със солидния си опит в сферата на продажбите и публичните комуникации, тя отлично познава медийния пазар и с екипа си активно участва в неговото развитие. Красимира Василева Хаджийска стои в основата на добрите партньорства и успешните преговори за присъединяване на редица международни телевизионни канали към портфолиото на Нова Броудкастинг Груп. Сред тях са The Walt Disney Company, FOX, AXN, Discovery и др., което отличи компанията като пионер в създаването на първия Sales house в България. Красимира Василева Хаджийска е преминала редица специализирани обучения по мениджмънт и телевизионни продажби, част от които в централите на Discovery Channel (Washington DC, USA) и WCOV-TV Fox 20 (USA).
 
Александър Варов

Функциите на изпълнителен директор на Нет Инфо поема Александър Варов. Досега той съвместяваше позициите на Търговски директор и Портфолио мениджър на дъщерното дружество на Нова Броудкастинг Груп, работейки успешно за развитието на екосистемата от дигитални продукти на компанията, увеличаване на продажбите и утвърждаване на добрите бизнес отношения с всички партньори.

Добре познат със своя професионализъм и принципи на работа, през изминалите 20 години Александър Варов има ключова роля в развитието на пазара на интернет реклама и дигитални медии у нас и е една от най-разпознаваемите фигури в българското дигитално пространство. Като част от иноваторите в сектора, той е сред основните двигатели на трансфер и установяване на най-новите и добри практики от световния дигитален пазар. Заемал е различни позиции, свързани с продуктовото развитие, маркетинга и продажбите в някои от най-важните български онлайн компании. През 2008 и 2018 г. получава награди за цялостен принос в развитието на българските дигитални медии, присъдени от експертния съвет към БГ Сайт и Сайт на годината.
  
Емануил Манолов


Емануил Манолов е новият оперативен директор на Нет Инфо. Той е част от екипа на водещата медийна и технологична компания от 2001 година, с доказан авторитет и иновативно мислене. В последните 7 години е мениджър „Софтуерно развитие“, а преди това е заемал различни мениджърски позиции, свързани с продуктовото портфолио на Нет Инфо. Като програмист е работил по всички основни проекти на компанията. Емануил Манолов е магистър по „Компютърни науки и информационни системи“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Бил е и асистент към Факултета по математика и информатика на Софийския университет.
 
Павел Благов


Досегашният търговски мениджър „Разпространение“ на Нова Броудкастинг Груп Павел Благов е назначен за директор „Разпространение на съдържание и нови платформи“. През последните 7 години той е отговарял за дистрибуцията на телевизионните канали на компанията. Има богат професионален опит в мултинационална среда, заемайки позиции в предишни периоди в Procter&Gamble, Melia Hotels International, AB Travel. Завършил е туризъм и международен бизнес и предприемачество в Икономически университет – Варна. От 2016 година е ментор на социални предприемачи в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп – ПРОМЯНАТА, която се осъществява в партньорство с Фондация Reach for Change България.

„Вярвам, че вътрешната промоция на доказани професионалисти с дългогодишен опит е от важно значение за развитието на компанията и утвърждаване на нейните позиции като неизменен фактор в медийния сектор в България. С мениджърския екип на Нова Броудкастинг Груп споделяме мащабни идеи за нови успехи“ - заяви Стефана Здравкова, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

За Нова Броудкастинг Груп

Нова Броудкастинг Груп e една от най-големите мултиплатформени медийни и технологични компании в България, част от водещия телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа Юнайтед Груп. Развива се изключително динамично и предлага на клиентите и партньорите си голямо разнообразие от телевизионни канали, радио станции, уебсайтове, дигитални платформи и печатни медии. Политематичният телевизионен канал NOVA е новатор в програмирането и пионер в налагането на много международни формати у нас. Подкрепата на българските филми и сериали се превърна в запазена марка на компанията. „NOVA подкрепя българските филми“ е дългосрочна стратегия за развитие на качествени филмови продукции на всички платформи – телевизия, кино, интернет. Следвайки най-високите стандарти, спортните канали и платформи на Нова Броудкастинг Груп предлагат достъп на зрителите и онлайн потребителите до едни от най-атрактивните първенства в света. Първият премиум платен спортен пакет на пазара DIEMA XTRA осигурява богато спортно съдържание в общо 4 канала: DIEMA SPORT, DIEMA SPORT 2, DIEMA SPORT 3 и TRACE SPORT STARS, а абонаментната стрийминг платформа PLAY DIEMA XTRA гарантира неограничен достъп до каналите на живо и в HD качество.

За Нет Инфо

Нет Инфо е българска дигитална медийна и технологична компания, част от Нова Броудкастинг Груп, която достига до 86% от интернет потребителите в България, според данни на Гемиус за м. януари 2022г. В портфолиото на компанията са някои от най-големите и посещавани сайтове – АБВ Поща, Nova.bg, Vesti.bg, Dariknews.bg, Sinoptik.bg, Edna.bg, Gong.bg, Pariteni.bg и др., както и платформите за разпространение на уникално видео съдържание Vbox7 и NovaPlay – изключителен достъп до телевизионни сериали, риалити формати и предавания. Нет Инфо предоставя висококачествено съдържание, иновативни дигитални продукти и възможност за мобилност за потребителите във всеки един момент от ежедневието им.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg