Собствениците на магазини във Франция се оплакват, че заради прекратяване на доставките на материали в страната може да има недостиг на зимни обувки, съобщи телевизия BFMTV.
 
Заради пандемията от коронавирус и затрудненията с доставките на материали за изработване на обувки има забавяне с производството и доставката им във френските магазини. Така много от тях останаха без новите колекции зимни обувки.

Филип Шели – управител на магазина „Chupi Boots”, специализиран в продажбата на детски обувки, споделя, че едва две трети от витрините са запълнени, а кутиите със сандали така и не са заменени с кутии със зимни обувки.
 
Производителите полагат усилия да получат поръчаните материали за изработването им, разказва той, но заради прекратяването на доставките подметките, кожата, лепилото за обувки се доставят в ограничени количества, независимо от държавата – доставчик.
 

istock
istock


Прогноза: Всяка пета малка фирма ще фалира до края на 2020 г.

С недостиг на зимни обувки може да се сблъскат и възрастните, съобщава телевизионният канал. Задържането на производството на дамски обувки е 30 %, докато за мъжете нещата не изглеждат толкова драматично. Очаква се към края на септември ситуацията да се подобри.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg