Националната агенция за приходите продава на търг с тайно наддаване 1397 броя огнестрелни оръжия втора употреба за почти 122 000 лв.

Сред тях има ловни пушки, пистолети и други. Част от оръжията са иззети от МВР от собственици, чиито разрешителни са изтекли, а други са отнети с издаден акт от съд или прокуратура. 

Данъчни проверяват фирми за пари в брой

Предлаганите пушки и пистолети са разделени в общо 11 групи. Има и оръжия, предназначени за резервни части. 

Кандидат-купувачите могат да наддават за една или повече групи, като предложения за участие в търга се представят за всяка група поотделно в срок от 31 октомври до 3 ноември. В същия срок може да се направи оглед на предлаганите оръжия в Централния оръжеен склад на МВР.

НАП

За участие в търга, който е насрочен за 8 ноември, се допускат само лица, платили депозит 20  на сто от началната тръжна цена за съответната група и които притежават необходимите лицензи по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. 

Повече информация за условията и изискванията към участниците в търга може да бъде намерена в Портала за продажби на НАП 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg