Клиентите на Станфорд Фондос - мексиканският клон на американската финансова група на милиардера Алън Станфорд, която бе обвинена в измама за 8 млрд. долара от американската Федерална комисия по ценните книжа и фондовите борси, изтеглиха 18.37 млн. долара от своите сметки от 17 февруари до днес, съобщава Националната комисия на Мексико за банките и ценните книжа.

Алън Станфорд е заподозрян в разработването на измамническа схема, която е разорила десетки хиляди инвеститори в Латинска Америка и на Карибите. Мексико е особено засегната от измамата, тъй като за разлика от други страни в региона властите там не са взели никакви законови мерки срещу дейността на Станфорд на територията на страната.

Във вторник, 17 февруари, Комисията по ценните книжа и фондовите борси внесе граждански иск във федерален съд в Далас с обвинение, че 58-годишният милиардер заедно с двама свои високопоставени служители е организирал престъпна инвестиционна схема, действаща в различни страни. Срещу Станфорд има повдигнато обвинение и че е лъгал, като е отричал "пряко или непряко" участие във финансовата пирамида на Бърнард Мадоф.

Източник БГНЕС