От началото на протестните действия 135 са били отведени в районните полицейски управления. За притежание на забранени от закона предмети срещу 17 са образувани преписки. Това показва обобщената информация на СДВР. Днес е 23-ти ден на протести срещу правителството.

В хода на провеждащите се в столицата протестни действия, от 14 юни до 5 юли, в полицейските районни управления са отведени общо 135 души. 101 от тях били без лични документи, за което са им съставени актове по Закона за българските лични документи. Срещу 17 души, засечени със забранени от закона предмети - боксове, вериги, ножове, са образувани преписки на основание чл.6 от Закона за събранията, митингите и манифестациите. Преписките са изпратени в Столична община за вземане на отношение по компетентност. На седмина нарушители на обществения ред са снети обяснения и освободени.

Двама са осъдени по Указа за борба с дребното хулиганство. На единия е наложена глоба от 200 лева, а другият е признат за виновен и делото е прекратено. Образувани са 11 бързи производства: шест за хулиганство; едно за притежание на общоопасни средства, две за притежание на наркотични вещества, две за унищожаване и увреждане. На лицата са наложени мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа. Общо 763 души са предупредени с протоколи.

Столичната полиция продължава да обезпечава обществения ред и сигурността по време на протестните действия, информират от МВР