Бюджетът на НАПИ позволява начало на търгуването на трите
лота на АМ Тракия в близките няколко месеца, информираха от агенцията. Осигуреният финансов ресурс от 30 млн. лв. дава обезпеченост на трите лота до края на 2009 г. и достатъчен напредък за началните строителни дейности. Трите магистрални участъка са с приоритетно и стратегическо за страната значение и двете институции - НАПИ и Министерството на транспорта, са категорични във волята си да заемат единна национално-отговорна позиция по изпълнението на проекта.

Продължава търсенето на механизми за реализация на строителството и през 2010 г. Двете институции ще използват максимално правомощията и ресурса си в намирането на ефективна схема на дофинансиране на лотовете и през следващата финансова година, въпреки размерите на икономическата криза и нейните негативни отражения.

Инвестирането в инфраструктурата на страната, особено в такава ситуация и в рамките на толкова мащабен проект, е полезен ход, на който държавните институции трябва да заложат с общи усилия, бяха категорични министърът на транспорта и ръководството на НАПИ.