Общо 73 български фирми са заявили желание за участие в конкурса „Европейски награди за бизнес”, като 34 от тях са допуснати и регистрирани. През септември тази година ще бъдат ясни българските финалисти, а догодина, в края на месец май ще разберем и кои са победителите в „Европейски награди за бизнес 2013/2014“.

 

Според Цветан Симеонов, председател на „Българска търговско-промишлена палата“, „Европейските награди за бизнес“ са една прекрасна възможност за българските предприемачи да обменят опит с най-добрите европейски бизнес модели и да се поучат от тях на иновативност, етичност, дългосрочно стратегическо планиране и отговорно корпоративно поведение“.

 

Изабела Джалъзова – управляващ партньор в RSM BX - организатор на събитието сподели: „Радвам се, че във времена на криза за целия бизнес, все пак има инициативи като „Европейските награди за бизнес“, които не само показват най-успешните български компании, но и правят така, че да се чува повече за българския бизнес по света“.

 

През 2012 г. в конкурса „Европейски награди за бизнес“ са участвали над 15 000 фирми от 35 европейски страни. Участниците представляват общ оборот от 1 трилион Евро (8.23% от БВП на ЕС) и реализират над 2.7 млн. работни места.

 

Целта на „Европейските награди за бизнес“ е да поощряват инициативите и успеха на европейските компании от всички индустрии и икономически сектори, независимо от тяхната големина и години опит на даден пазар, да подкрепят развитието на силна и успешна бизнес общност в Европа, да създават нови бизнес контакти и партньорства.