4,5 милиона лева дължи Община Радомир по договор за сметосъбиране на бизнесмена Красимир Паргов. Договорът с фирмата на нашумелия покрай трагедията в мина „Ораново“ бизнесмен - "Меско ММ5“е прекратен през ноември миналата година.

Паргов е извозвал боклука на Радомир от март 2009 година. Решението е на Окръжен съд-Перник. Кметът Пламен Алексиев обяви, че ще го обжалва пред Софийски апелативен съд.

Според решението на магистратите в Перник, Община Радомир трябва да изплати на сметопочистващата фирма „Меско ММ5“ задължение за периода от 1 януари до 24 ноември 2012 година, възлизащо на 1 351 704 лв. ведно със законната лихва, обезщетение за забава върху горната сума в размер на 75 415 лв., както и неустойка по сключения договор за обществена поръчка в размер на 3 216 000 лв. Към тази сума се добавят и разноските по делото, които са на стойност 195 243 лв.

Договорът за боклука е прекратен едностранно, чрез нотариална покана през ноември м. г. от сметосъбиращата фирма. От „Меско ММ5“ обясниха решението си със забавянията в плащането. От общината пък смятат, че прекратяването било заради апетитната неустойка, възлизаща на 20% от цената на целия договор.