Соларпро холдинг АД отчете печалба от почти 7 млн. лв за третото тримесечие на 2011 г. и приходи от над 37 млн. лв.

Печалбата за отчетния период на консолидирана база възлиза на 6.8 млн. лв. Дружеството цели да стане регионален лидер в сектора на инженеринг, доставка и строителство на фотоволтаични електрически централи, коментира Николай Беров, член на борда на директорите.

Компанията вече има сериозен опит в изграждането както на малки инсталации от около 100 kWp, така и на големи проекти от над 5 MWp.

До момента от Соларпро са инсталирали над 30MWp, а в процес на изграждане са още около 40 MWp.

Преди една седмица дъщерната компания на холдинга за производство на фотоволтаични модули премина надзорния одит на системата за управление на качеството ISO 9001.

Част от стратегията на Соларпро холдинг АД е да бъдат използвани предимно български подизпълнители и доставчици. Към момента между 50% и 100% от влаганите елементи, материали и услуги в изграждането на отделните слънчеви централи са произведени в България.

Компанията осигурява пряко над 300 работни места и над 600 работни места чрез подизпълнители и доставчици.

Соларпро холдинг АД е вертикално интегрирана група от фирми в областта на слънчевата енергия – от производство на оборудване и компоненти за производство на соларни панели, производство на самите соларни модули, проектиране, строителство, до поддръжка на соларни паркове.

В началото на юни акциите на Соларпро Холдинг АД бяха официално въведени за търговия на Българска фондова борса – София АД. Последната им цена е 56 ст, постигната на 25 ноември.