Компании за недвижими имоти в ирландската столица Дъблин обявиха отстъпки от 35% за ваканционни имоти в България. При сключване на сделка до края на месеца дори има възможност купувачът да получи веднага обратно в портфейла си 500 евро.

Повечето оферти са за морски апартаменти основно в Слънчев бряг. Най-евтиното предложение към момента е за 24 990 евро за студио с една баня.

В зимните курорти апартаментите и студиата са малко по-евтини. В Банско студио може да се вземе и за 20 000 евро. Цената естествено е обвързана с близостта на имота да първата спирка на лифта, който води до пистите.

От агенцията гарантират, че ще преговарят докато клиентите им получат най-добрата оферта за избраното ваканицонно жилище.



На въпроса защо да се инвестира в имоти в България, агенцията отговаря с няколко аргумента. Тя се позовава на мнението на инвеститори в цял свят, които казват, че България е един най-големите възникващи пазари в момента и възможностите й за растеж са с голям потенциал. Въпреки отбелязвания досега двуцифрен годишен ръст в цените на имотите, все още ценовите равнища в България остават добра оферта на фона на тези в останалата част на Европа.

Страната е красива, древна и мистериозна, обясняват още от агенцията. В страната е евтино и сигурно/по отношение на престъпността/.
Всички оферти са придружени и с информацията, че местна авиокомпания вече има редовни полети от Дъблин до Бургас.

Въпреки отстъпките се вижда, че цените на ваканционните апартаменти в България са като тези в Германия.

Междувременно агенция Асошиейтед прес съобщи, че пазарът на ваканционни имоти в България е в колапс.