Здравейте! Започва Агросвят по Дарик, аз съм Александра Гинева. Водещата тема в днешното предаване ще бъде националният бюджет за земеделие за следващата година, както и парите за агросектора в рамките на ЕС. По темата ще чуем коментара на бившия евродепутат и настоящ лидер на „Обединени земеделци” Петя Ставрева. Това е Агросвят по Дарик – 50 години Обща селскостопанска политика на ЕС.

Продължаваме с Агросвят по Дарик. Време е да чуем Гласа на фермера. Представяме ви Иван Бакалов от село Рупите край Петрич. Бакалов е зеленчукопроизводител от региона. Какви са ползите и минусите да се прави бизнес в този сектор? Отговорте ще научим от интервюто на Добряна Христова с фермера Иван Бакалов.

Това е Агросвят по Дарик, здравейте! Ред е на рубриката ни модерна ферма. Сега ще ви запознаем с Владимир Джавелков, на 32 г. от Кюстендил. Той има ферма за производство на зеленчуци- краставици и домати. Фермата се намира в  село Жиленци, на 3 км. от Кюстендил. Разположена е на 4 дка, в активния сезон в нея работят шестима души. Неговите розови домати са сред най- предпочитаните на пазара не само в Кюстендил, но и в Перник.  С него ни среща Дима Кирилова от Дарик радио Кюстендил.

Здравейте. Продължаваме с Агросвят по Дарик. Днес ви питаме какво мислите за българското земеделие и парите, който влизат в него по линия на Общата селскостопанска политка. Станахме ли по-конкурентноспособни на западноевропейските фермери или имаме още път да извървим, докато ги стигнем. Чуйте.

Това беше всичко от Агросвят за днес. От мен и екипа на предаването – хубав, успешен и спокоен ден. Очаквайте ни и следващата седмица – започваме точно в десет. Дочуване. Останете с програмата на Дарик радио.