Два месеца и половина след старта на публичното предлагане, активите на най-новият договорен фонд на Карол Капитал Мениджмънт - Адванс Глобал Трендс е вече с активи за над 1 млн. лв., съобщават от дружеството. Нетната стойност на активите на фонда (НСА) към петък 16.09.2011 г. достигна 1 112 713.88  лева.

Фондът следва глобална стратегия, която позволява много дорба диверсификация на портфейла, чрез възможност за инвестиция във всички класове активи – акции, облигации, недвижимо имущество и суровини. Портфейлът се структурира чрез инвестиции в борсово търгувани продукти – ETFs, ETCs ETNs търгувани на развитите борси в Западна Европа.

Стратегията на фонда е да следва текущата тенденция на финансовите пазари, като основната идея е портфейлът да е инвестиран винаги в активите, които в момента се представят най-силно. Моделът е тестван на база исторически данни и резултатите показват, че той дава по-добра възвръщаемост на портфейла от стандартната buy and hold стратегия. Стратегията и заложените в модела правила значително намаляват загубите при срив на капиталовия пазар и предпазват инвестицията от дългосрочен негативен пазар и криза.

„Моделът на Адванс Глобал Трендс даде навременен сигнал за излизане на голям процент кеш и това предпази портфейла от големи загуби при драстичния спад на световните капиталови пазари през август тази година” каза портфейлният мениджър на фонда Катерина Атанасова. Стратегията за месец септември остава дефанзивна. Портфейлът на Адванс Глобал Трендс ще бъде инвестиран до 45-50% в инструменти с фиксирана доходност – американски и западно-европейски държавни облигации и суровини – ценни метали и селскостопански стоки. Останалата част от 50-55% ще бъде в кеш и срочни депозити.

До края на месец септемри 2011 г. инвеститорите могат да запишат дялове във Адванс Глобал Трендс без да плащат такса за записване.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!