ЦСКА получи лиценз за "А" група и турнира за Купата на България през сезон 2008/2009 година. Това съобщи официалният сайт на БФС. 

По-рано днес стана ясно, че Александър Томов е собственик на акциите на футболния отбор ЦСКА, предаде БГНЕС. До това положение се стига при продажбата на футболния клуб на Прамод Митал. Тогава Александър Томов успява да присвои всички акции на клуба и така на практика се превръща в реалния собственик на ЦСКА.

За БГНЕС градският прокурор Николай Кокинов заяви, че нито може да потвърди, нито да отрече тази информация. Той припомни, че в момента се води разследване, свързано с Александър Томов, но не пожела да се ангажира с повече информация.

Драмата за шампиона ЦСКА започна на 3 юни, когато председателят на Лицензионната комисия към Българския футболен съюз Красин Кръстев обяви, че ЦСКА не е получил лиценз за участие в европейските клубни турнири. ЦСКА не изпълнява условията по 17 параграфа на лицензионния документ. След това в централата на БФС бе получен факс от УЕФА в отговор на официалното запитване, отправено от БФС с молба за изключение и удължаване срока на ПФК ЦСКА София за представяне на нови документи и доказателства. Европейската централа обаче, не допусна шампионите до участие в най-комерсиалния европейски клубен турнир и заяви, че трябва да бъде гарантирано еднакво и равнопоставено третиране на всички клубове без изключения и отсрочки. Министър-председателят Сергей Станишев нареди ПФК ЦСКА да бъде подложен на стриктна и пълна финансова инспекция, в т.ч. и от ДАНС.

Междувременно Александър Томов сдаде властта на Емил Костадинов и стана президент на ЦСКА в оставка. Томов заяви на 15 юни, че от гледна точка на закона е невинен, но градска прокуратура образува досъдебно производство срещу него и Александър Гарибов за престъпление по чл. 203 ал. 1 вр. чл. 201 от НК, за това, че през 2007 г. са присвоили чужди пари от „ПФК ЦСКА” АД, около 5 000 000 евро, собственост на „Кремиковци” АД, поверени им да ги управляват.

На 20 юни от БФС излязоха с декларация, че в деловодството на съюза най-после е постъпила молба от ПФК ЦСКА АД, придружена от документация, свързана с лиценза на клуба за вътрешното първенство, с която ръководството на ЦСКА настоява въпросът с отнетия лиценз на клуба да бъде преразгледан от Лицензионната комисия. На 24 юни Изпълкомът на Българския Футболен Съюз върна на Лицензионната комисия да преразгледа документите на ЦСКА и евентуално да даде лиценз на тима за участие в елитната ни "А" група.