Финансовите регулатори в САЩ затвориха 3 банки, като по този начин общият брой за годината достигна 40 финансови институции. Това са Cooperative Bank of Wilmington в Северна Каролина, Southern Community Bank of Fayetteville в Джорджия и First National Bank of Anthony в Канзас.

Вълната от банкови фалити се очаква да продължи през годината, след като слабия пазар на недвижими имоти  и ръстящата безработица принуждават все повече хора да не могат да изпълняват задълженията по кредитите си и по този начин банките реализират все по-големи загуби, коментираха анализатори.

Активите на Cooperative Bank са на стойнсот$ 970 млн., а депозитите достигат $ 774 млн., като тези активи ще бъдат придобити от The Federal Deposit Insurance Corp. /FDIC/.

Общо 305 банки от цялата страна са включени в списък на FDIC само за първите три месеца от годината - най-голямата цифра от 1994 година. Общата стойнсот на активите на тези банки е $ 220 млрд. Сравнено с предишните две години бройката от 40 закрити банки е почти двойно по-голяма от 25-те през 2008 г., а за 2007 г. едва три финансови банкови институции са били закрити. Yahoo