Парламентът избра Анастас Анастасов за заместник-председател на Народното събрание. Снощи оперативното ръководство на ГЕРБ реши да предложи именно председателя на вътрешната комисия за поста след като той беше овакантен от Лъчезар Иванов. Последният подаде оставка заради скандала, възникнал след опита му да спре телевизионен репортаж за охолния живот на негов приятел-митничар.

Освободеният от Иванов пост на шеф на здравната комисия беше зает от Десислава Атанасова. На зам.-председателското място пък сяда Геновева Алексиева, която замени замесения в друг лобистки скандал - Пламен Цеков.

Заради лобистката поправка в закона за наркотиците от парламентарната комисия по еврофондовете беше Светлин Танчев. Мястото му зае Моника Панайотова.

Делян Добрев от ГЕРБ пък вече е заместник-председател на
икономическата комисия на мястото на избрания за шеф ан КФН Стоян Мавродиев.

08:33 часа

Очаква се парламентът да избере Анастас Анастасов за заместник-председател на Народното събрание. Снощи оперативното ръководство на ГЕРБ реши да предложи именно председателя на вътрешната комисия за поста след като той беше овакантен от Лъчезар Иванов. Последният подаде оставка заради скандала, възникнал след опита му да спре телевизионен репортаж за охолния живот на негов приятел-митничар.

Освободеният от Иванов пост на шеф на здравната комисия ще бъде зает от Десислава Атанасова, която в момента е само неин член. На зам.-председателското място пък ще седне Геновева Алексиева, която ще замени замесения в друг лобистки скандал - Пламен Цеков.

Заради лобистката поправка в закона за наркотиците от парламентарната комисия по еврофондовете ще бъде освободен и Светлин Танчев. Той ще бъде заместен от Моника Панайотова.