Икономистът Георги Ангелов отрече да е автор на станалите скандално известни вчера антикризисни мерки разглеждани от правителството. В „Кой говори” по Дарик Ангелов каза, че не се сърди на вицепрезидента на КТ”Подкрепа” Димитър Манолов, който го заподозря като човека, който стои зад определените като „ужасяващи” мерки. Вчера в медиите бе оповестена чернова на 28 мерки за икономии, разпространена от синдикатите. Финансовото министерство, категорично отрече подобни мерки да са подготвяни и обсъждани и дори ги нарече „ужасяващи”. Ето какво още каза икономистът Георги Ангелов: Честно казано, ми се струва доста шеговито, може би се е шегувал Митко Манолов.

Не, не се шегуваше, беше много емоционално възпален.

Защото той много добре знае, че аз повечето от тези мерки не мога да ги подкрепя, защото тук има мерки за увеличение на данъчното бреме върху труда, увеличение на данъците върху работещи пенсионери, което дестимулира пазара на труда и всъщност ще задълбочи кризата. В никакъв случай никой не може да ме заподозре, че аз мога да предложа такива неща. Аз по-скоро предлагам обратното и винаги съм го предлагал – да се намаляват.

А изтичането на информация, не че това е най-важният въпрос, но доколкото все пак тази така изтекла информация даде повод да се развихри този скандал, ваш ли е?

Аз не съм виждал тези мерки преди да ги прочета във вестник „Сега”. честно казано аз съм предлагал някакви неща на министерството, но 99 процента от тях не са тук в този списък.

Сърдите ли се на Подкрепа, че ви въвлякоха по този начин именно в тази разправия?

Не, напротив, защото досега като идвам в Дарик радио, хората чуват гласа ми, но не са ми виждали снимката, докато сега всички, които са погледнали вестника днес, могат да ми видят и снимката, и като ме срещнат на улицата да ме познаят, което за мен си е по-голяма известност.