Трима служители на банка във Враца са успели да откраднат от чужди сметки сумата от 200 000 лева. Касиерка, кредитен инспектор и шефът на клона са заподозрени за отклоняването на суми от влоговете на техни клиенти.

Крадливите служители били спипани още през април, но до момента подробности за случая не са били огласявани, съобщи вчера сайтът tribali.info.

Случаят започнал да се разплита след

няколко жалби до полицията

от клиенти на клона във Враца, които установили, че от сметките им липсват значителни суми. Например ако клиент внасял по кредита си 10 000 лв., на него му се издавала бележка за цялата сума, а по сметката му се внасяли 7000 лв.

Бърза проверка на софийски екип одитори установила, че колегите им от местния клон са взимали пари от вложителите си и след това са ги давали на заложни къщи да работят с тях. В края на месеца

прибирали печалбата от лихвите

и връщали част от откраднатото в банката. Увлечени в лихварската дейност обаче, не усетили, че са ощипали десетки клиенти и се налагало, когато дойде вложител и види липса на средства по своята сметка, бандата да се извинява и спешно да краде от друга сметка, за да успокои ужиления човек.

В момента тече пълна проверка на всяко досие, за да се установи от колко време тримата са крали пари и дали банката е ощетена само с установените досега 200 бона. За да не стане скандалът грандиозен, от банката са

покрили липсите на тези свои клиенти,

които на този етап са разбрали, че са ужилени. Разочаровани, че са заловени, тримата лакоми служители веднага се разболели и излезли в дълги болнични.

Миналия понеделник служители от „Личен състав” на банката ги очаквали с готови заповеди за уволнение, но те отново представили болнични. След като оздравеят и бъдат освободени, ще бъдат дадени на съд.