Във връзка със създалите се затруднения по контролно-пропусквателните пунктове на българо-турската граница Българският Червен кръст мобилизира своите доброволци за оказването на помощ и подкрепа към чакащите с часове шофьори и придружаващите ги хора, съобщиха от пресцентъра на организацията.

 

Действията на доброволците се осъществят съгласувано с държавните структури за реакция при бедствия, аварии и катастрофи.

 

Доброволци и щатни служители на БЧК – Ямбол заминаха за пункта при Лесово и ще раздават топли напитки и хигиенни материали.

 

От БЧК - Малко Търново за граничния пункт заминаха доброволци. За там пътуват и членовете на Доброволния отряд за действие при бедствия, аварии и катастрофи на БЧК – Бургас.

 

На „Капитан Андреево – Капъкуле” са изпратени доброволци на БЧК – Хасково с топли напитки. За малките деца, преминаващи границата, са осигурени закуски.

 

Всички доброволчески екипи са готови да оказват при нужда помощ. Те поддържат връзка и с центровете за спешна медицинска помощ за транспортиране на болни и ранени, ако се наложи.