Продължават усилията на пожарникари и спасители за отстраняване на последиците от силните ветрове на територията на страната, съобщиха от МВР.

В област Габрово 136 населени места са без ток, в област Кърджали - 10, а в област Сливен - 26. Екипите на електроразпределителните дружества работят за отстраняване на авариите. От началото на денонощието до момента са подадени 105 сигнала за паднали дървета, опасни предмети, отнесени покриви на постройки.

Остават в сила обявените бедствени положения на територията на Габрово, Трявна и Дряново. В Габрово в момента се работи по възстановяването на падналата покривна конструкция на електроразпределителната подстанция на града. От вчера до този момент само за област Габрово са постъпили над 120 сигнала за произшествия, от които 80 са отработени. В момента няма застрашени и бедстващи хора, както и такива без подслон.

По информация на Министерството на околната среда и водите се отчита понижаване или застой на нивото на реките на територията на страната. В районите на реките около високите планински места се регистрира постепенно понижаване на водните нива.