Тестените продукти по специална гръцка рецепта, създадени от технолозите на хранителния холдинг „Белла България”, вече се предлагат на пазарите в САЩ. Така компанията разширява портфолиото и присъствието си в северноамериканските пазари.

Белла България” очаква двуцифрен ръст на всички свои експортни пазари през 2013 г., както и планира сериозно навлизане в Близкия и Далечния Изток – Ирак, Саудитска Арабия, Армения, Казахстан, Украйна.

Дружеството изнася хранителни продукти и на други пазари като Германия, Испания, Кипър, САЩ, Австралия, Англия, Ливан, Холандия, Турция.

В тези страни компанията има постоянно присъствие през последните години и се налaга с постоянно разширяващо се портфолио от продукти.

За тази година ръстът на компанията от експорт е повече от 50%. „Белла България” е лидер и на пазара на замразените закуски в Румъния, където има собствена търговска структура.

Компанията има изграден собствена дистрибуторска мрежа и в Гърция, с която цели да стане важен доставчик за ХоРеКа и Ритейл.