Представители на българска фондова борса ще участват в една от най-престижните конференции за капиталовите пазари в Лондон - The European Exchanges Summit 2011. Тя ще се проведе на 17 и 18 октомври, а БФБ ще се представлява от изпълнителният директор на борсата Иван Такев и заместник-председателя на съвета на директорите на борсата Васил Големански.

Такев е поканен да направи изказване пред участниците в конференцията. Той ще изложи гледната точка на развиващите са пазари в панела,посветен на консолидацията на пазарите и тяхната регулация. Освен това в програмата му са предвидени срещи с потенциални инвеститори на българския капиталов пазар, включително и с такива, които биха имали интерес към приватизацията на държавния дял в БФБ.

Провеждана всяка година в Лондон, The European Exchanges Summit среща ръководители на фондови борси, инвестиционни банки и други участници на финансовите пазари от най‐високо ниво. Някои от участниците тази година са председателя на Лондонската фондова борса, вицепрезидента на NYSE Euronext, президента на NASDAQ OMX Nordic, както и много други представители на регулирани пазари, многостранни системи за търговия и институционални инвеститори.

През 2011 конференцията адресира промените в законодателството и конкурентната среда на капиталовите пазари.

“Очевидно е, че индустрията ни премина през много трудни моменти в последните няколко години. Като резултат от финансовата криза, много аспекти от бизнеса ни се променят изключително бързо – регулациите се увеличават, борсите търсят консолидация помежду си, a технологиите позволяват търговия с иновативни инструменти, за влиянието на които участниците в сектора и регулаторите все още не са на едно мнение" е коментарът на Иван Такев преди конференцията.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!