Международна конференция в края на месеца ще представи пред бизнеса националната политика в областта на зелената икономика. На 28 октомври под патронажа на МОСВ в хотел Хилтън София ще се проведе събитието „Индустрия и иновации 2010”, чиято основна тема е „Утвърждаване на конкурентна, иновативна, нисковъглеродна и екоефективна икономика”.

На конференцията ще бъде представена пред бизнеса „Енергийната стратегия на България 2020”. Идеята е да се насочи фокусът върху промените в климата и ролята на международните корпорации в преминаването към нисковъглеродна икономика, да се разгледат конкретни инициативи в тази сфера, които да бъдат осъществени на регионално ниво – посочват организаторите на тази проява.

Конференцията ще бъде платформа за дискусия между бизнеса и правителството в областта на иновативните технологии, конкретни инициативи в областта на устойчиво развитие на бизнеса, посочва се още в разпространеното до медиите съобщение.

Организатори на събитието са b2b magazine, със съдействие на Аурубис България, WWF и фондация „И аз Мога”. Сред поканените лектори са министър Трайчо Трайков, заметник – министър Евдокия Манева, Кольо Колев /директор на АЕЕ/. Участието си са заявили директорът във WWF Томас Кансъл, представители на Аурубис България, Британското посолство и др.

Ще присъстват също така представители на правителството, на комисии в Народното събрание, дипломатически мисии, АЕЕ, изпълнителни директори и мениджъри на български и международни фирми и организации, специалисти и други.

Форматът на предстоящата международната конференция ще бъде отворена дискусия с модератор между всички участници, т.е. ще бъдат създадени условия и атмосфера за диалог между представители на правителството, бизнеса и медиите. Програмата може да разгледате тук.

Бизнес събитието има своя социална кауза, която ще се превърне в традиция. Тази година подкрепата ще бъде в полза на Фондация „И Аз Мога”, чиято дейност е насочена за подпомагане и интегриране на деца с увреждания в обществото. Генерираните средствата ще бъдат предоставени за закупуване на инфрачервена лампа за професионалното проследяване показателите на "Молибден" в кръвните картини на деца с аутизъм. Лампата е необходима на лабораторията за тежки метали към МБАЛ “Свети Иван Рилски”, за апарат, който извършва Атомно абсорбциона спектометрия.