ГЕРБ стои твърдо зад решението, че натрупаните отпуски трябва да бъдат изчистени до края на 2011 година. Допълнителни шест месеца няма да се дават, категоричен беше премиерът Бойко Борисов.

На брифинг в Министерски съвет той опроверга информациите, че ГЕРБ са готови на отстъпление от позицията си. Това означава, че управляващите ще отхвърлят ветото на президента Георги Първанов, наложено върху поправките в Кодекса на труда.

Според Борисов оставащото време до края на следващата година е абсолютно достатъчно, за да бъдат изчистени старите отпуски.

Бойко Борисов: "Моето искане беше до 2010 година да ги изчистим. Тогава със синдикатите и всички останали, с които говорихме, приехме, че в края на 2011-а година трябва да бъдат изчистени. Предостатъчно време има да бъдат изчистени и това безобразие да престане. Когато има вето на президента, възпитанието и нормалната практика е да се разгледа това вето. Ако имаше възможност и това не уронваше решението, което сме взели преди това, щяхме да се съгласим, но групата бе категорична, че до 2011-а година е предостатъчно".