Премиерът Бойко Борисов увери, че няма да се прави изключение за осигурителните прагове на производителите на тютюн, става ясно от съобщение на пресцентъра на ГЕРБ.

Вчера пред Нова телевизия вицепремиерът и министър на социалната политика Ивайло Калфин обясни, че критериите за решението осигурителните прагове в този сектор да останат без промяна са обективни - тютюнопроизводството е единственият отрасъл, където, като се погледнат средната работна заплата за бранша, средният осигурителен доход и печалбата за миналата година - всички те са със знак минус.

"Изключението, което се прави за осигурителните прагове на тютюнопроизводителите, няма да бъде прието", заяви премиерът Борисов пред журналисти преди началото на конгреса на Европейската народна партия, който се провежда в Мадрид.

Той споделил, че снощи се е скарал на вицепремиера Калфин, след като разбрал за осигурителните прагове и изключението, което се прави за тютюнопроизводителите.

"Това няма да бъде прието. Това го гарантирам. И се надявам друг път, когато има подобни желания или анонси в публичното пространство, защото това не е минало нито на съвет, нито на тристранка, да бъда уведомяван. Защото поемам пасиви, за които изобщо не съм знаел", категоричен е Борисов.

По думите му, двамата с министъра на труда и социалната политика Ивайло Калфин имат прекрасни отношения и въпросните текстове ще бъдат премахнати.