Фактът, че хората по селата взимат на версия храна и лекарства, е показателен за политиката, която води ГЕРБ, заяви депутатът от левицата Мая Манолова в началото на парламентарния контрол. Тя упрекна управляващите, че с бюджета, изготвен от правителството и приет вчера от парламента, обричат хората да живеят на версия.

Мая Манолова прочете на премиера част от тефтер с вересии от кюстендилско село. „Тези тефтери са най-ярката илюстрация за дереджето на българските граждани днес", каза депутатката от БСП и попита министър-председателя какви мерки ще се предприемат до края на мандата за повишаване на доходите на българските граждани.

Премиерът Борисов пък каза, че от БСП са „накокържени" и „резки". Министър-председателят призна, че е тъжно, че някъде по селата има тефтери с вересии. Той заяви, че за тези тефтери обаче предимно е допринесла 100-годишната социалистическа партия. По думите му, статистиката сочи, че спестяванията на хората са се повишили.

Борисов заяви, че фактът, че се повишават спестяванията на хората, също е важен. „Значи има хора, на които им стигат и си слагат и пари на влог", каза той.