Премиерът Бойко Борисов заяви, че се срамува от поведението на депутатите, напуснали пленарно заседание, за да участват в представяне на мобилни телефони, след като им е обещано да получат безплатно скъпите апарати. Борисов допълни, че все пак дисциплината на депутатите от ГЕРБ в парламента е многократно по-добра от тази на останалите парламентарно представени партии.

Във връзка с отложената визита на сръбския премиер Мирко Цветкович заради технически проблем със самолета, премиерът Борисов съобщи, че е разговарял с него по телефона. На въпрос, дали е било обсъждано участието на Сърбия в проекта АЕЦ “Белене“, Борисов заяви, че затова е взето решение за създаване на компания, която да проведе нужните разговори и да разпредели дяловете между отделните акционери, но България трябва да е мажоритарен акционер.

Преди няколко дни бяха подписани меморандуми за сътрудничество между българската НЕК, руската компания Росатом и две западноевропейски компании във връзка с намеренията за създаване на проектна компания за АЕЦ “Белене“. Стана ясно, че Сърбия проявява интерес към минимално участие в проекта в размер на около 5 процента. 

Вчера bTV и вестник "168 часа" направиха експеримент, като журналисти под прикритие, представящи се за вносители на луксозни мобилни телефони, са поканили на лъскаво парти депутати от всички парламентарни групи. Били са им обещани скъпи подаръци, каквито според закона за конфликт на интереси те не могат да приемат - мобилни телефони за 6000 лв. бройката. 16 от 38-те депутата приемат поканата за скъпото парти в работно време.