Виваком е сред десетте кандидати, които са допуснати до втория етап на приватизационната процедура за акциите на Telekom Srbija.

Това е съобщило сръбското министерство на икономиката, цитирано от медиите в страната. Първоначално необвързващи оферти са подали 12 кандидати, но двама от тях не са одобрени, пише „Труд“.

Сега кандидатите ще получат право да извършат дю дилиджънс на оператора, а след това да представят финалните си оферти, за което ще разполагат с между 60 и 180 дни.

Сред останалите допуснати кандидати е Deutsche Telekom, за който се спекулира, че ще придобие сръбския телеком заедно с американски инвестиционен фонд.

Освен това в процедурата участва Telekom Slovenia, който е три пъти по-малък от сръбския и също се намира в процедура за приватизация.

В надпреварата са също водещият руски оператор „Мобайл телесистемс“, Apollo Global Management, Mid Europa Partners, CVC Capital Partners, Novator Partners и Abu Dhabi Investment Authority

Премиерът на Сърбия Александър Вучич заяви пред медиите, че Telekom Srbija няма да се продава на всяка цена, а само ако за него бъдат предложени добри пари.