Инвестиционният посредник Булброкърс пусна платформата Meta Trader 4 за търговия и на Българска фондова борса.

 

Освен FOREX, CFD, деривати и метали, чрез нея могат да се осъществяват сделки и с български акции, като цената на комисионните не е по-различна от тази при ползване на COBOS, или 0.3% от стойността на сделката, каза Иво Сеизов, изпълнителен директор на Булброкърс.

 

Компанията е избрала да внедри вече готов продукт, а не собствена разработка, тъй като такава инвестиция към момента не е рентабилна. Съществува малък риск пред успеха на Meta Trader 4, породен от трудния момент за капиталовите пазари, в който тя стартира, но до няколко месеца желаният брой клиенти е между 250 и 400.

 

Възможно е клиентите ни, които търгуват на форекс пазарите, да мигрират и към акциите на БФБ, както и COBOS клиенти да се пренасочат към Meta Trader 4 като по-богата откъм възможности, каза още Сеизов. Той изтъкна предимствата, които дава версията на платформата за мобилни телефони с операционна система Windows.

 

Програмата предлага новинарски пакет, графики /от 1 минута до един месец назад/, анализи в реално време, както и пълен набор инструменти за технически анализ. До няколко седмици чрез нея ще може да се проследява пазара в дълбочина, а времето за изпълняване на сделка е 10 секунди.

 

Клиентите ще могат да използват само една сметка за търговия с целия набор инструменти. Разработена е и демо версия на програмата, чрез която потребителите могат безплатно и без финансов риск да тестват познанията си в реалните условия на пазара.

 

* Очаквайте интервю с Иво Сеизов за това може ли да се очаква отлив на клиенти от COBOS за сметка на алтернативните платформи, които инвестиционните посредници предлагат, и какви са сигналите, които инвеститорите чакат, за да пристъпят към активност и покупки на БФБ.