Интересен пазарен ход предприе Булгартабак като съобщи, че смята да свали цените на цигарите от месец юли. След като през последните години цените вървяха само нагоре, идеята поднесе изненада и даде повод за различни тълкувания не само сред пушачите.

Отправихме някои от най-интересните коментари на тази новина към вас в традиционната ни седмична анкета, а с гласуването си за тях, читателите сте категорични, че тютюневият холдинг иска да си върне загубения пазарен дял и това е водещата причина за свалянето на цените.

От 92-ма гласували 47% са на мнение, че Булгартабак е в атака за връщане на старите си позиции на пазара.

Не е никак малък обаче дела и на тези от читателите, които смятат, че с понижението на цените от компанията развяват бяло знаме и се предават пред контрабандата.

Корекцията в цените има антикризисен ефект за дружеството и това е поводът за предприемане на тази мярка смятат 16% от анкетираните, а според 4 на сто дружеството развива форма на благотворителност като предлага антикризисна мярка на своите клиенти - пушачите.

Едва 2% от отговорилите в анкетата виждат рекламен трик в намерението за сваляне на цените и са на мнение, че с това се цели популяризиране на българските марки цигари.

През новата седмица DarikFinance.bg иска да провери вярвате ли на данните на НСИ. След новината, че Европейската комисия ни праща проверка, която да провери дали са коректни данните, които подаваме към Евростат, имате възможността да прогнозирате какво ще излезе от тази инициатива. Дайте своя отговор на въпроса: Какво ще хване проверката на Оли Рен в България?

Ако не намирате своя отговор при предложените в анкетата, допишете го чрез опцията Коментирай под този текст.