Българските митнически власти искат и Турция да намали праговете за безмитен внос на цигари. Това са обсъждали представители на ръководството на Агенция "Митници" с турските си колеги, съобщи за Дарик началникът на митница Свиленград Филип Александров.

Искането, заложено като част от мерките срещу нелегалния внос на цигари, е по повод очакваното покачване на опитите за контрабанда, след като българските власти ограничиха безмитното внасяне на цигари до две кутии на човек. В момента разрешеното количество при напускане на турската граница се равнява на 6 стека цигари.

Филип Александров отчете, че за миналата година митница Свиленград е събрала 54 239 000 лв. от мита, ДДС и акцизи. Спряна е контрабандата на 420 кг хероин, 125 кг златни накити и на големи количества цигари и недекларирани стоки.  

По повод вчерашния празник на Агенция "Митници" са били наградени 7 служители от митница Свиленград, съобщи още Филип Александров. Заслугите на наградените са за участието им в най-големите разкрития на контрабанда на наркотици, злато и стокова контрабанда.Един от тях е отличен за цялостната му дейност свързана с административно-наказателното производство.