"България Ер" и Луфтханза Техник София подписаха 10-годишен договор за доставка на части. Договорът включва доставка на резервни части, както и линейно и базово техническо обслужване, съобщиха от българския национален превозвач.

Цялостната поддръжка включва доставката на части за Еърбъс A319 и A320, както и Боинг B737CL флота на България Ер, местен склад в София и достъп до широк спектър от компоненти.

Споразумението също така съдържа линейно и базово техническо обслужване за 9-те самолета, от леки до тежки ремонти.

Базовата поддръжка се осигурява директно в София, докато линейно техническо обслужване се предлагат в София, Варна и Бургас.

"Много сме щастливи от факта, че българският партньор в нашето съвместно предприятие повери флота си на нас. Гордеем се, че поддържаме "България Ер", българския национален превозвач, с целия пакет от MRO услуги", коментира Бернд Фрекман, изпълнителен директор на Луфтханза Техник.

"Луфтханза Техник е синоним на качество и сигурност. Много съм горд, че си партнираме с Луфтханза Техник София, една от най-добрите апаратури на немската група, и се радвам, че флотът на "България Ер" е в професионални ръце", заяви при подписването Пламен Атанасов, председател на Борда на директорите на България Ер.

Стратегическите партньорства на "България Ер" включват съвместни дружества с Фрапорт, Скай Шефстс, Луфтханза Техник, които са в процес на разрастване.

Флотата на компанията се състои от 3 броя Еърбъс A320, 3 броя Еърбъс A319, 8 Боинг 737 (част от които оперират в Русия), 9 БAE, 2 ATР, а съвсем скоро гарантирани 4 броя Ембраер Е-190 - през 2012 г, 3 броя Ембраер Е-190 през 2013 г, както и 3 хеликоптера.