Общо 16 милиарда евро са предвидени за България в следващите 7 години. Това съобщи зам.-председателят на Еврокомисията Кристалина Георгиева. И заяви: "Аз ще следя за всеки един лев".

 

Българският еврокомисар с ресор "Бюджет" и "Човешки ресурси" обясни пред bTV вчера, че България е най-големият нетен бенефициент за следващите 7 години.

 

"Ние относително получаваме най-много спрямо това, което внасяме в ЕС. Имаме 16 млрд. евро - моята работа ще е с правителството да сме сигурни, че тези пари се използват до последния лев. Както и че се използват за създаването на повече динамика в нашата икономика, на повече работни места", каза Георгиева. Тя обеща там, където страната ни може да се конкурира за средства извън 16-те млрд. евро, да дава добри съвети, за да да печелим колкото се може повече, пише "Стандарт".


"Честито на България за вицепрезидентското място и добрия ресор. Това е голяма отговорност - 142 млрд. евро", каза още Кристалина Георгиева.


Георгиева контролира и Европейската служба за борба с измамите. "Работя за това в Европа да има повече растеж, повече работа, по-добро образование. Това значи и по-добър контрол върху използването на парите".


"Трябва да сме отговорни към нашите данъкоплатци. Те финансират проектите, ще се радвам, ако в рамките на моя мандат навсякъде, включително и в България, вдигнем качеството на отговорността към използването на тези пари", подчерта Георгиева.