Българка без наследници и завещание е оставила след смъртта си повече от 1 милион долара в Америка, съобщава Нова телевизия. Покойната Мери Петров е живяла в градчето Гранит сити на границата между щатите Илинойс и Мисури.

Мери Петров е починала в старчески дом през 2011-та на 97 години. Оттогава властите търсят кой е законният наследник на нейното богатство, което възлиза на над 1,3 милиона долара, пише Novanews.bg.

Три години по-късно милионът е още там. Общинският ковчежник Кърт Прензлър обяснява, че законът дава 10 години на потенциалните наследници да докажат роднинската си връзка. Остават още 7 години. Досега 43 души са подали документи за наследници в съда.

Голяма част от парите Мери наследява от сестра си - Анн Петров, която умира през 2009-та, също без завещание. Сестрите Петров са дъщери на български имигранти, дошли в САЩ през 1912-та. Никога не са се омъжвали и нямат деца.

Техни познати разказват, че дори не са подозирали за състоянието, което Ан и Мери са натрупали, тъй като са живели скромен живот и са работели като секретарки в местната община. Сестрите са имали акции във фармацевтични и автомобилни компании.