Български пощи АД няма да продават винетки през тази година, тъй като не успяхме да се договорим с тазгодишния дистрибутор, съобщи директорът на дружеството Милен Керемедчиев.

Фирмата изпълнител е предложила на Български пощи комисионна, която е била неизгодна за дружеството. Днес стана ясно и че договорът за доставка на резервни части за автомобилите на Български пощи ще бъде прекратен. По време на провеждането на процедурата за избор на фирма изпълнител са кандидатствали официалният вносител на марката за резервни части и фирма, която е предложила по-висока цена, и която не е доставила оригинални части. Фирмата с оферта близо 960 хил.лв. печели, въпреки че официалният вносител е предложил цена от 600 хил. лв. Договорът е даден на прокуратурата и на държавния финансов контрол, като в момента се подготвя процедура за нов конкурс.

Открита е, много сериозна злоупотреба със служебен автомобил, припомни Керемедчиев. Става дума за автомобил на Български пощи, който въпреки че е бил паркиран в Пловдив, с помощта на специално устройство километражът е продължавал да се върти. Днес се очаква на директорът на Български пощи да получи официалният доклад по случая. Ще продължат инцидентните проверки на служебни превозни средства обеща той.

Констатирани са и нарушения при отдаването под наем на 46 ведомствени жилища на Български пощи. Наемът им варира между 0.50 и 1.00 лв. за квадратен метър. От 12 години не е правена оценка на ведомствените жилища, съобщи още Керемдчиев, като вече е възложена подобна проверка. След като тя приключи, по всяка вероятност ще бъдат увеличени наемите на ведомствените апартаменти. Керемедчиев съобщи, че не бил ясен начинът за разпределение на ведомствените жилища. БГНЕС