Българското Черноморие – най-предпочитаната дестинация във Великобритания. Това сочат резултатите от проучване, проведено от YouGov и Центърът за икономически и бизнес изследвания /Centre for Economics and Business Research/, цитирани от Daily Mail.

Според резултатите от изследването, нашето крайбрежие изпреварва дори дестинации като Бразилия и Австралия.

Британските туристи са подреждали предпочитаните от тях морски дестинации според няколко фактора – цената на пътя, на настаняването, атракционите в региона, метеорологичните условия, безопасност и т. н. Това поне донякъде обяснява защо Рио де Жанейро, с известните си плажове и възомжности за забавления е активна почивка, отстъпва назад до 19-та позиция в класацията. Бразилският град е известен с високата престъпност.

Най-важни за британците, обаче, се оказват - цените 85% от участвалите в проучването посочват като ключов фактор. 81 на сто посочват сигурността и безопасността, 78% - времето, 77 процента – добрата храна.

Втора по популярност дестинация сред Британците е Северен Тунис, сочат още резулатите от изследването. Третото място в класацията се заема от Турция.