„Бългериън ленд дивелъпмънт“ / Bulgarian Land Development / започва изграждането на ваканционни жилища на Боровец през пролетта. В проектът, който носи името Riverland Ski&Leisure Resort, ще бъдат инвестирани 27 млн. евро. Теренът, върху който ще се строи, е с площ от 56 дка. Той е закупен в началото на годината за 4.7 млн. евро. Разгънатата застроена плщ на ваканционното селище ще е 60 хил. кв. м. В него ще има 9 жилищни сгради на по 4 етажа, с около 820 апартамента и хотелска част със 120 апартамента.

Мениджър на проекта е Vector Management, а архитектурната разработка е дело на бюро НоК.

Вече са стартирали предварителните продажби на проекта, а първите клиенти ще ползват преференциални цени от 1200 евро/кв.м.

„Бългериън ленд дивелъпмънт“, листван на Лондонската фондова борса, увеличи капитала си с 15 млн. паунда, които ще използва за нови инвестиции в страната.

Един от проектите на българският строителен предприемач e за строителството на луксозна жилищна сграда върху парцел в комплекса на петзвездния хотел „Кемпински Зографски“ в столицата. Тя ще има около 150 апартамента от най-високия клас, които се очаква да струват между 3 хил. и 4 хил. евро на кв.м.


Напредват и продажбите на дружеството в основните й инвестиции до момента. Вече са продадени всичките 32 апартамента, които „Бългериън ленд дивелъпмънт“ купи на зелено от „Билд инвест груп“ във ваканционно селище в Созопол, както и 14 от 37 в комплекса „Евридика хилс“ в Пампорово. Резервирани са и 40 от 80 жилища в третия им съвместен проект в Банско.

Основател на Bulgarian Land Development и главен изпълнителен директор е създателят на най-голямата българска група за услуги в недвижимите имоти, позната основно с името „Адрес“ - Христо Илиев.