Жените могат да помогнат за по-бързото излизане от кризата. Това каза председателят на парламента Цецка Цачева в рамките на започналия в столичния хотел "Шератон" двудневен Втори международен форум на жените предприемачи. По думите й в последните години се наблюдава все по-значително участие на жените в обществените, икономическите и политически процеси. Те са по-малко обременени от рутината на обществено-политическия живот, което им дава възможност да предлагат нови и иновативни решения, посочи Цачева, цитирана от БТА. Това е важно в периоди на криза, когато традиционните решения не сработват, добави тя.

В мое лице жените-представители на бизнеса имат лобист в най-хубавия смисъл на думата, жена, която ги разбира и подкрепя, каза още председателят на парламента.

Посланикът на Италия у нас Стефано Бенацо каза пред участниците във форума, че в неговата 36-годишна кариера е работил под ръководството на жени и е научил много повече от тях, отколкото от мъжете. По думите му постиженията на жените в България и на Балканите са огромни. Той изрази надежда присъствието на жените в публичния и частния сектор да се увеличава все повече.

Дипломатът призова председателя на парламента и администрацията да направят всичко възможно за подобряване на усвояемостта на европейските фондове.