Спирайки рязко по средата на кея, едно червенокосо момиче е потънало в сълзи. Нещастието изписано на лицето му, обаче не е причинено от нежелание да се качи на гигантския кораб, тя не иска да слезе. След среща с Шрек, пируване с тарталети, игра с нови приятели и дори малка тайна разходка из нощните барове, малката принцеса не иска приказката да свърши, пише Sydney Morning Herald.

 

Това се случва след само четири дни на „Морски чар“ (Allure of the Seas), най-големият и модерен круизен кораб в света, с пет сантиметра по-дълъг от втория - „Оазис на моретата“, които беше пуснат на вода през декември миналата година.

 

Струващото 1.12 млрд, долара морско чудовище може да носи 6 400 пътници, обслужвани от 2 100 души персонал на борда си и размерът му дава неочаквани предимства. Човек може да релаксира в джаз клуба, пиейки мартини и да се наслади на музиката на виртуозните изпълнители или да избира между останалите 40 барове, ресторанти, театри и казина на кораба. Красотата на този гигант е, че е разделен на "квартали". В зависимост от настроението ви, можете да се включите в купона или да намерите тихо място край някой басейн.

Собственикът на кораба, Royal Caribbean има договор с кино-студията DreamWorks, които осигуряват разнообразни забавления за децата, от срещи с анимационни герои, до 3D прожекции на най-новите си филми.

 

Забавленията за възрастни са от най-висок стандарт с оглед на това, че стават в открито море. От най-добрите изпълнители и звезди от Бродуей и Уест Енд до въздушна акробатика.

 

В ресторантите на кораба се предлага всичко от бразилската, мексиканската, европейската и американската кухня, като дори може да си купите гурме хотдог.


Има безплатен достъп до интернет, кафенета Starbucks, магазин Guess и художествена галерия Romero Britto. Двуетажният търговски център изглежда направо малък на фона на 18те етажа на 362 метровия кораб.

 

Забавленията на кораба се допълват от 21 плувни басейна, две стени за скално катерене, баскетболно игрище, голф игрище, лекоатлетическа писта, фитнес зала и спа, която осигурява всичко, от избелване на зъби до масажи.


Цените на 2700-те каюти, варират в зависимост дали става въпрос за отделни стаи или апартаменти с изглед към централния парк на кораба, или мезонет с изглед към океана в комплект с роял. Тонажът на Allure е 225 282 тона, което означава, че има повече пространство за пътниците от другите големи кораби.

А най-хубавите неща на Allure са безплатни: разходка в парка, слънчеви бани на басейна палуба и запознанствата с нови хора.