Няколко имота в района на "Кремиковци" се продават на търг от частен съдебен изпълнител, става ясно от регистъра за продажби.

Парцелите са разделени и се продават отделно, като те са в регулация и без постройки върху тях. Имотите са собственост на "Юропиън ленд", а продажбата е по искане на "София портфолио", обясниха от кантората на съдебния изпълнител Виолета Матова. Според данни от регистър ДАКСИ "София портфолио" е холандска компания, която не е вписана в българския Търговски регистър.

Парцелите за продажба са шест с обща площ 168 385 кв.м. Най-големият от тях е 47.2 дка и се продава срещу 3.4 млн. лв. начална цена. Най-скъпият е друг, с малко по-малка площ – 44.5 дка, които се предлагат за 3.7 млн. лв. начална стойност, от която ще тръгне наддаването. Общо цената на всичките е 12.34 млн. лв., пише "Капитал Daily".

Желаещите да ги купят трябва да подадат поотделно оферти за всеки от тях, като за всичките срокът е 16 ноември. Ако има повече от един кандидат, на следващия ден при отварянето на офертите може да се стигне и до устно наддаване. Имотите са в регулация и по план на тях може да има производствен обект или складове. Всичките те са в местността Новото ливаде на кв. "Враждебна".

За дружеството "Юропиън ленд" няма почти никаква публична информация, няма и контакти за връзка. То има наложен запор върху дела на акционера "Интерасет девелопмънт" в полза на "София портфолио". Причината е заем от 196 хил. лв. Основният акционер в дружеството длъжник е чуждестранната компания "София къмършъл парк номинийз", а дял притежава и "Глоубъл файненшъл кансълтинг". От документи в Търговския регистър става ясно, че заради свръхзадлъжнялост "Юропиън ленд" е поискало да бъде обявено в несъстоятелност, като молбата до Софийския градски съд подадена на 7 август тази година.