DarikFinance.bg ще се бори с Индустриален Холдинг България АД за бизнес сайт на годината на Международния Уеб Фестивал Албена 2008 година. Медията оглавява номинациите в секцията «Бизнес» и този следобед бе презентирана пред жури и участници в конкурса от управителя на Darik Web Людмил Кържилов.

Групата участва в престижното съревнование с още 3 свои сайта: DarikNews.bg, Log.bg, Darikradio.bg.

Корпоративният сайт на радиото, който показва лицата на Дарик и новини от кухнята на първото частно национално радио, се бори за първенство в едноименната секция «Радио» и към момента е водещ по брой гласували за него. Потребителите могат да го подкрепят със SMS на номер 1581, съдържащ текста: 153.

Новинарската страница се бори в категорията «Нови медии» и за нея се гласува на номер 1581 с текст: 191.

Блоговата платформа е в секцията «Общество», където среща конкуренцията на сайта Местни избори 2007 и Lex.bg, придобит неотдавна от Дарик. Подкрепата за Log.bg се получава на номер 1581 с SMS, съдържащ текст 201.

Конкурсът в Албена е селекционирал сайтове в 22 категории сред които «Здраве», «Знание», «Производство», «Реклама», «Туризъм», «Търговия».

Сред публичните дружества, чиито страници участват в конкурса, са тази на Бианор Холдинг АД с електронния супермаркет «Най-маг», производителите на лекарства Софарма АД и Унифарм АД с корпоративните им уеб сайтове.

Резултатите от конкурса, организиран от Българска Уеб Асоциация, се очаква да бъдат опосвестени утре вечер.