Пророчеството, че идвал краят на парното отопление се оказа заразително. Породи го очакваното шоково поскъпване на природния газ и дискусиите за ценообразуването при синьото гориво. За една седмица от изказване, цитирано в медиите, то се превърна в дискусия, в която участие взеха и читателите на DarikFinance.bg.

Общо 71 души участваха в анкетата със свое мнение по въпроса, като мнозинството или 45% от всички гласували са на мнение, че шоковото поскъпване на природния газ обрича на смърт парното отопление.

Към тях добавяме и становището на 34% от анкетираните, които смятат, че хората отдавна се топлят на ток, което обрича тази комунална услуга на нерадостно съществуване.

Различно мнение дават 15% от анкетираните, които смятат, че ако България купува газ на пазарни цени, които са по-ниски, парното отопление има бъдеще, а в добавка към тях 6% от читателите, гласували в анкетата, смятат, че след като няма да строим АЕЦ Белене, парното ще остане сред задължителните услуги в градовете.

Новата ни анкета, в която ви каним да участвате, е свързана с дъжда от дивиденти, който се посипа след Общите събрания на акционери в публични компании. През тази седмица списъкът на компаниите, които обявиха, че ще раздадат част от печалбата си като дивидент за акционерите, набъбна чувствително. Ще се отрази ли това на пазара, ще окаже ли влияние върху вашата инвеститорска доходност или темата въобще не ви интересува, изберете чрез предложените варианти за отговор. Ако не намирате своя коментар по темата, допишете го под този текст.